Associated Organisations

FFIPP FFIPP-NL, based in Amsterdam, is the Dutch department of the international organisation ‘Faculy for Israeli-Palestinian Peace’, or ‘FFIPP’. This is an academic network of Israeli, Palestinian and international students who work together, to end the occupation of the Palestinian Territories and to implement a long lasting peace initiative. The core activities of the organisation consist of activities at universities (seminars, theater, movienights) and an anual summer programme in which students can do an internship at one of their associated organizations in Israel and the Westbank.

EAJGEen Ander Joods Geluid‘ is a dutch based action group for jews who think critically of Israel, the country’s politics and the occupied territories.  Their goal is to show the voice of the critical jews and to break through the reluctant stance of the jewish community to openly express critics towards the occupation of the Palestinian territories.

Palestine linkPalestine Link is an authentic and independant voice of the Palestinians in the Netherlands and also a professional knowledge- and servicescenter. The people behind Palestine Link are experts on the social-economical, historical, cultural and political developments in the region, as well as the Dutch and European policy towards the Middle East

Gate 48Gate48 is a platform for Israeli’s living in the Netherlands, who are actively against the occupation of the Palestinian territories.

Operation DoveOperation Dove is een Italiaanse Geweldloze Vredescorps van jongeren van de “Paus Johannes XXIII Gemeenschap”. Met hun actieve aanwezigheid in de Palestijnse bezette gebieden proberen zij misstanden van Israelische kolonisten tegen de inheemse Palestijnse bevolking te voorkomen en in kaart te brengen.

Excellence centerHet excellence centrum werd opgericht in juni 2011 als een initiatief om jongeren educatieve diensten aan te bieden en de Engelse taalvaardigheid van de gemeenschap in Hebron (Westelijke Jordaanoever) te verbeteren.

 

 

 

B'TselemHet Israëlische Informatiecentrum voor mensenrechten in de bezette gebieden B’Tselem werd in februari 1989 opgericht door een groep vooraanstaande academici, advocaten, journalisten en leden van de Knesset. Zij tracht schendingen van de mensenrechten in de bezette gebieden te documenteren en het Israëlische publiek en beleidsmakers hierover te educeren teneinde een cultuur te creëren van mensenrechten in Israël.

Breaking the silenceBreaking the Silence is een organisatie van ervaren strijders die sinds het begin van de Tweede Intifada hebben gediend in het Israëlische leger en de taak op zich hebben genomen om het Israëlische publiek bloot te stellen aan de realiteit van het dagelijkse leven in de bezette gebieden.

 

Who ProfitsWho Profits is een onderzoeksproject dat zich toelegt op het blootstellen van de commerciële betrokkenheid van Israëlische en internationale bedrijven in de voortdurende Israëlische controle over Palestijnse en Syrische land.

ZochrotZochrot is een Israelische non-profit organisatie die redelijk succesvol is geweest in de afgelopen jaren in het verhogen van de bewustzijn van de Nakba (de Palestijnse exodus in 1948) onder de Joodse publiek.

 

Het Sderot Media Center is een Israelische non-profit Sderot media centerorganisatie van burgerjournalisten die tevens dienst doet als een persagentschap van inwoners van Sderot. Vandaag de dag vertegenwoordigt  de werk Sderot Media Center bijna een miljoen mensen in het zuiden van Israël onder dagelijkse dreiging van Gaza raketten.

Defense for children PalestineDefence for Children International-Palestine Section (DCI-Palestina) is een nationale deel van de internationale niet-gouvernementele kinderrechten organisatie en beweging, Defence for Children International (DCI), opgericht in 1979.

 

Human Rigths WatchHuman Rights Watch is een van ‘s werelds grootste onafhankelijke organisaties gewijd aan de verdediging van mensenrechten

 

 

 

IFMSA is een organisatie van IFMSA-NLmedische studenten die internationaal uiteenlopende activiteiten organiseren voor studenten, scholieren en andere groepen in de samenleving. IMSTAR is in 2008 ontstaan uit een initiatief van IFMSA-Nederland.